• Svetske Novosti

  Libijska vlada osudila američke napade u Sabrati

  TRIPOLI – Međunarodno priznata libijska vlada osudila je danas američke vazdušne udare izvedene u Sabrati, zapadno od Tripolija, u kojima su, između ostalih, poginuli srpski državljani Slađana Stanković i Jovica Stepić.

  Vlada je u saopštenju istakla da napad američkih snaga na kamp za obuku Islamske države u Sabrati nije koordinisan sa libijskim vlastima i da predstavlja „očito i flagrantno kršenje suvereniteta libijske države“, prenela je agencija AFP.

  Američki vojni avioni pogodili su protekle noći više meta u Libiji, među kojima su kamp za obuku Islamske države (IS) u Sabrati, koji se povezuje sa Nuredinom Čučanom, Tunišaninom koga njegova zemlja optužuje za napad na muzej u Tunisu i letovalište Sus u kojima su ubijene desetine turista.

  Premijer Aleksandar Vučić ranije danas je rekao da je zvanično potvrđeno da su dvoje srpskih državljana, Slađana Stanković i Jovica Stepić, ubijeni u Sabrati, u vazdušnom udaru američkih snaga koje su bombardovale položaje islamista i drugih bliskih ID.

  Vučić je rekao da je, prema operativnim saznanjima, najodgovorniji za kidnapovanje pripadnik porodice Ahmeda Abašija, koji nije pripadnik ID, ali blisko sarađuje s njima, a da se iza njega nalazi osoba koja je odgovornija, ali njegovo ime nije mogao da saopšti, da ne bi, kako je rekao, ugrozio živote drugih Srba u Libiji.

  On je rekao da američke službe, po svemu sudeći, nisu imale saznanja da se osobe srpske nacionalnosti, ali i drugi stranci, nalaze na lokaciji koja je bombardovana.

  „Tražićemo formalno objašnjenje od Sjedinjenih Americkih Država. Od CIA smo dobili neformalan odgovor da nisu znali, ali ćemo sačekati i zvanicno da to dobijemo“, rekao je Vučić.

   

  Sabratha Municipal Council via AP

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com