• Analize I Kolumne

  Лицемерни Британци изашли из ЕУ, а саветују Србе да се одрекну Косова зарад магловите шансе за улазак у Европску унију

  Лицемерју Велике Британије према Србији и српском народу нема краја.

  Након што нас је њихов дипломата Мајкл Девенпорт годинама у Београду убеђивао да је за Србе спас ЕУ из које његова земља и њени грађани беже без обзира.

  Није презао Девенпорт и на недипломатско понашање, мешање у унутрашње ствари Србије, лобирање за формирање такозваних демократских Влада Србије, уништавање и сатанизацију националних политичких опција у Србији, креирање медијског законодавства и медијске сцене у интересу прозападних тајкуна.

  Британци своје антисрпско деловање нису желели да пропусте ни на месту председавајућег Савета безбедности УН изостављањем расправе о редовном извештају о раду Унмика из дневног реда августовске седнице.

  Амбасадорка Велике Британије у Уједињеним нацијама (УН) Kарен Пирс позвала је Приштину и Београд да се не баве превише питањем тактике у Савету безбедности УН већ да уз помоћ ЕУ уложе све напоре у нормализацију односа, јер је то једини начин да напредују у европским интеграцијама.

  Британска амбасадорка је нагласила да је најважније да Србија и Kосово, заједно са ЕУ која им помаже, остваре напредак у нормализацији односа јер ће само кроз нормализацију односа моћи да остваре напредак у интеграцији у ЕУ што је од „виталног значаја за оба народа и обе привреде“.

  Савет безбедности је од 10. јуна 1999, када је усвојена Резолуција 1244, редовно разматрао извештаје генералног секретара УН о стању на Kосову и раду Унмика.

  Последња таква седница одржана је 14. маја.

  Први пут није разматран извештај захваљујући антисрпском деловању Велике Британије.

  Британска амбасадорка очигледно потцењује интелигенцију грађана Србије када говори да је за њих ЕУ од виталног значаја баш у време када њена Велика Британија из ње излази.

  Уз то, тражи од Срба и Србије да се одрекну свог идентитета, манастира, огромних природних и привредних ресурса зарад магловитих обећања чији се рок за испуњење помера из године у годину.

  Од 2004. сада стигосмо до можда 2025 године, ако се што пре одрекнемо Косова и Метохије, ако развластимо и по могућству угасимо Републику Српску.

  И онда, можда некад …

  Немци би на ову непристојну понуду рекли “мало морген“, Руси “њет“, а Срби?

  Н.П.

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com