Gradovi

Lider CSU: Nemačka mora da kontroliše svoje granice

BERLIN – Građani ne žele da Nemačka postane drugačija zemlja i zato zvanični Berlin mora da kontroliše svoje granice kako bi se zaustavio priliv tražilaca azila, ukoliko EU nije u stanju da obezbedi spoljne granice tog bloka, izjavio je danas lider nemačke Hrišćansko-socijalne unije (CSU) Horst Zehofer.

„Ako se stvari ovako nastave, imaćemo više izbeglica ove godine nego prošle“, upozorio je lider „sestrinske“ partije Hrišćansko-demokratske unije (CDU) kancelarke Angele Merkel, prenosi Rojters.

Kako je dodao, ako za izbeglicama krenu i članovi njihovih porodica, moglo bi da pristigne još najmanje njih tri miliona izbeglica.

„Nemačka će u tom slučaju postati drugačija zemlja. A ljudi ne žele da Nemačka, ili Bavarska, postane drugačija zemlja“, zaključio je Zehofer.

Britanska agencija podseća da sve više raste politički pritisak da kancelarka smanji broj novopridošlih.

Važan saveznik kancelarke Merkel, Zehofer je pre pet dana zapretio da će tužiti vladu sudu zbog politike „otvorenih vrata“ prema migrantima.

Bavarski premijer Zehofer je tada kazao da će saveznoj vladi uputiti pisani zahtev da u roku od dve nedelje ponovo uspostavi red na državnim granicama kroz koje je prošle godine u zemlju ušlo milion migranata.

Foto www.freeimages.com/fcl1971, ilustracija

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh