• Gradovi

  Linta: „Bojna Čavoglave“ na HRT-u još jedan dokaz ustaštva

  BEOGRAD – Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocenio je danas da emitovanje proustaške pesme „Bojna Čavoglave“ Marka Perkovića Tompsona u emisiji „TV kalendar“ na Prvom programu Hrvatske radiotelevizije predstavlja još jedan dokaz da „ustaštvo postaje sve više ozbiljan državni projekat u Hrvatskoj“.

  Linta u saopštenju navodi i da urednik emisije „TV kalendar“ na HRT-u Vladimir Brnadić „već godinama propagira ustaštvo, veliča ustaške zločine i širi mržnju prema svemu što je srpsko, ali da rukovodstvu HRT-a ne pada na pamet da ga smeni“.

  Linta ocenjuje da brojne činjenice nedvosmisleno pokazuju da hrvatska vlast i rukovodstvo HRT-a zajednički rade na rehabiliticiji ustaštva u javnom životu Hrvatske i da im zbog toga trebaju proustaški urednici, kao što je Brnadić.

  Linta u saopštenju ističe da pesma počinje ustaškim pozdravom „Za dom spremni“, kao i da se u njoj pored ostalog navodi „bando četnici stići će vas naša ruka i u Srbiji“.

  Predsednik Saveza Srba iz regiona ukazuje i da na Hrvatskoj radioteleviziji katolički sveštencii otvoreno veličaju ustaške zločine iz NDH, penzionisani oficiri Hrvatske vojske uzvikuju ustaški pozdrav „Za dom spremni“, kao i da se direktno prenose koncerti nacifašističkog pevača Marka Perkovića Tompsona.

  On podseća i da se na HRT-u monstruzno ubistvo srpske porodice Zec u Zagrebu ocenjuje kao predimenzionirano, da se objavljuje prilog o ustaškom koljaču Juri Francetiću koji se predstavlja kao heroj.

  Takođe, Linta nabraja da se objavljuje prilog u kome se vidi predsednik NK Hajduk sa ustaškom kapom, dok sportski komentatori prilikom prenosa fudbalskih utakmica gde igraju domaći klubovi ili hrvatska reprezentacija ne osuđuju masovno uzvikivanje ustaškog pozdrava „Za dom spremni“…

  Na Prvom programu Hrvatske radiotelevizije u subotu je emitovana pesma „Za dom braćo, za slobodu borimo se mi“, proustaškog pevača Marka Perkovića Tompsona, objavio je portal Index.hr.

  Kako se navodi, u dugogodišnjoj emisiji „TV kalendar“, autori su se prisetili Perkovićeve pesme „Bojna Čavoglave“.

  Ta pesma je prvi put emitovana na Radio Splitu 31. decembra 1991. godine, a samo pet minuta posle toga i stihova „Za dom braćo, za slobodu, borimo se mi, stići će vas naša ruka i u Srbiji“, kako su naveli u emisiji, otvorena je vatra na Čavoglave sa srpskih položaja.

  Foto Tanjug/Z. Žestić, arhiva

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com