Gradovi

Linta: Novoformirana vlada Hrvatske antisrpska

BEOGRAD – Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta smatra da je novoformirana hrvatska vlada „antisrpska“.

Kako je naveo u pisanoj izjavi medijima, ona je izabrana glasovima Domoljubne koalicije, na čelu sa HDZ, i osuđenog ratnog zločinca Branimira Glavaša.

Linta podseća da je HDZ u poslednje tri godine vodio „antisrpsku“ kampanju, podržavao razbijanje dvojezičnih tabli u Vukovaru i na krajiškom području, da ta stranka nije pokazivala spremnost da se suoči sa prošlošću i prihvati činjenicu da režim Franje Tuđmana snosi glavnu odgovornost za građanski rat.

„Pored toga, u vladi se nalaze dvojica ministara Mija Crnoja i Zlatko Hasanbegović koji otvoreno zagovoraju ustašku ideologiju i veličaju jednog od najvećih zločinaca u ljudskoj istoriji Antu Pavelića“, tvrdi Linta i dodaje da se i novi premijer Hrvatske Tihomir Orešković i njegov zamenik Tomislav Karamarko javno protive upotrebi ćirilice u Vukovaru.

Pored toga, smatra Linta, u programu nove hrvatske vlade nema ništa o povratku oduzetih imovinskih i stečenih prava proteranih Srba, poštovanju prava preostalih Srba u Hrvatskoj, ekonomskom razvoju krajiškog područja, procesuiranju ratnih zločinaca bez obzira na nacionalnu i versku pripadnost, o obeštećenju civilnih žrtava rata…

Foto Tanjug, Z. Žestić/ arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh