• Novosti online

  Линта осудио поновно уништавање плаката СДСС у Загребу

  Председник Одбора за дијаспору и Србе у региону Миодраг Линта најоштрије осуђује поновно уништавање плаката Самосталне демократске српске странке у Загребу, на којем су овог пута исписани усташки симболи и поруке којим се позива на убијање српске деце и Срба, преноси Танјуг.

  „Трагична је чињеница да у свим хрватским градовима и мањим местима постоје на десетине хиљада оваквих и сличних усташких, нацистичких и фашистичких графита, порука мржње и позивања на насиље према преосталим Србима. Усташке снаге шаљу овим путем јасну поруку да Србима нема живота у хрватској држави и да могу очекивати да ће их задесити иста страшна судбина која је затекла њихове сународнике у геноцидној НДХ и Туђмановој Хрватској”, наводи у писаној изјави за јавност Линта.

  Он каже и да хрватска власт, елита и народ, осим часних група и појединаца, нису спремни да се суоче са својом геноцидном и злочиначком прошлошћу.

  Подсећа да захваљујући комунистичким властима Хрватска није после Другог светског рата кажњена и није прошла катарзу, као друге фашистичке и нацистичке државе, те да је због тога Туђманов режим у грађанском рату 1991-1995. године „завршио дело геноцидне НДХ и поглавника Анте Павелића када је етнички очистио преко 500.000 Срба, на хиљаде брутално побио и у највећој мери уништио, опљачкао и отео српску имовину”.

  „Све те чињенице потврђују неоспорну истину да је темељ данашње Хрватске геноцидна НДХ и да се усташе све више оцењују као истински борци за хрватску слободу а не највеће зло у историји човечанства”, закључио је Линта.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com