Gradovi

Linta: Plenkovićeva izjava o Gotovini ponižavajuća za Srbe

BEOGRAD – Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocenio je danas uvredljivom i ponižavajućom – za proterane Srbe i čitav srpski narod – izjavu hrvatskog premijera Plenkovića, da je Ante Gotovina orijentisan na mir, saradnju, budućnost i stabilnost.

„Ante Gotovina je bio istaknuti član zločinačkog udruženja na čelu sa Tuđmanom koji su masovnim ubistvima i proterivanjem Srba, pljačkom, otimanjem i uništavanjem srpske imovine skoro u potpunosti ostvarili cilj Ante Pavelića, a to je etnički čista hrvatska država“, istakao je Linta.

Prema njegovim rečima, odluka Plenkovića da za ministra odbrane postavi Damira Krstičevića, koji je pod višegodišnjom istragom za najteže ratne zločine, pokazuje da je i nova Vlada Hrvatske okrenuta prema prošlosti i glorifikaciji ratnih zločinaca i žrtava iz sopstvenog naroda, a negiranju i prešućivanju srpskih žrtava.

Linta je, u pisanoj izjavi, takođe, pozvao srpsko tužilaštvo za ratne zločine da počne daleko efikasnije da radi na procesuiranju svih krivičnih dela ratnih zločina nad Srbima koji su počinjeni tokom i posle hrvatskih vojnih akcija na području današnje Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Foto Tanjug/Z. Žestić, arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh