Gradovi

Linta: Rok za prijavu oduzete imovine pomeren na kraj juna

BEOGRAD – Savez Srba u regionu produžio je do kraja juna rok u kome proterani i svi drugi oštećeni građani iz Hrvatske, Slovenije i BiH mogu da prijave oduzetu, uništenu i oštećenu imovinu, najavio je danas predsednik tog saveza Miodrag Linta.

Linta je za RTS rekao da je veoma važno da se građani prijave u što većem broju, jer je to verovatno poslednja prilika da se evidentira oteta i uništena imovina i da se nađe trajno rešenje.

Akcija evidetiranja te imovine pokrenuta je pre dva meseca, a prvobitni plan je bio da traje do 15. marta.

„Do sada imamo preko 2.000 prijava. Jedna prijava podrazumeva jednu porodicu, tako da je reč o oko 8.000 ljudi“, rekao je Linta, navodeći da je plan da po završetku popisa dokument bude preveden na engleski jezik i da bude poslat na adrese UN, Evropske komisije, Saveta Evrope i drugih.

Cilj je, kako kaže, da se pokrene suštinski dijalog sa Sarajevom, Ljubljanom i Zagrebom o tom problemu.

Osim izbeglica, formular na sajtu Saveza Srba u regionu mogu da popune i svi oni koji su u nekom periodu boravili ili radili u Hrvatskoj, BiH ili Sloveniji i koji su ostvarili neka prava koja su im kasnije oduzeta, kao i oni koji su posedovali vikendice ili neku drugu imovinu koja im je uništena ili oteta.

Foto Tanjug, Z. Žestić/ arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh