• Gradovi

  Linta: Skandalozna izjava Karamarka

  BEOGRAD – Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocenio je danas kao skandaloznu izjavu zamenika hrvatskog premijera Tomislava Karamarka da je velika Srbija stvar hrvatskog naroda koji je 5. avgusta 1995. godine pokazao šta misli o tome.

  „Neverovatno je da Tomislav Karamarko javno hvali proterivanje preko 220.000 Srba u hrvatskoj zločinačkoj akciji „Oluja“ i krajiške Srbe povezuje sa idejom velike Srbije. Srbi su uzeli oružje u ruke 1991. godine da se brane od proustaškog režima Franje Tuđmana čiji je cilj bio stvaranje hrvatske države bez ili sa što manje Srba a ne zbog ideje velike Srbije“, rekao je Linta.

  Karamarko je juče u Dubrovniku ponovo komentarisao oslobađajuću presudu Haškog tribunala Vojislavu Šešelju, rekavši da je lider radikala „notorni ratni zločinac i harlekin koji se svima smejulji i ceri u facu, a ima krvave ruke“.

  Lider HDZ je rekao da je velika Srbija stvar hrvatskog naroda koji je, kako je rekao, 5. avgusta 1995. pokazao što misli o tome.

  „Želimo dobre odnose sa Srbijom, ali moraju biti solidarni kada je u pitanju naš senzibilitet za ratne zločine i ratne zločince poput Šešelja“, kazao je Karamarko.

  Linta je pozvao Karamarka da se, ako zaista želi dobre odnose sa Srbijom, odrekne proustaške politike Franje Tuđmana i kazni ratne zločince poput Vladimira Šeksa, Branimira Glavaša, Ante Gotovine, Mladena Markača…

  Lita takođe smatra da je neprimereno da Karamarko drži lekcije Srbiji dok u isto vreme predsednik Gradskog veća Vukovara Igor Gavrić iz HDZ-a u zanosu peva ustašku pesmu kojom se slave zločinci iz vremena NDH Jure Francetić i Rafael Boban.

  Gavrić nije smenjen jer Karamarko odobrava rehabilitaciju ustaštva, rekao je Lonta i dodao da je zbog toga HDZ i uzeo za svog koalicionog partnera proustašku Hrvatsku stranku prava Ante Starčević, navedeno je u saopštenju.

  Foto Tanjug/Z. Žestić, arhiva

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com