Gradovi

Ljajić i Bozaj o unapređenju ekonomske saradnje

BEOGRAD – Potpredsednik vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić razgovarao je danas sa ambasadorom Turske u Srbiji Mehmedom Kemalom Bozajem o daljem unapređenju ekonomske saradnje dve zemlje, posebno u oblasti turizma.

Kako je saopšteno iz kabineta ministra, Ljajić istakao da će privlačenje turskih turista biti jedan od prioriteta u nastupu Turističke organizacije Srbije prema stranim tržištima, uzimajući u obzir činjenicu da broj dolazaka gostiju iz Turske u našu zemlju stalno raste i da ih je u prošloj godini bilo za 40 odsto više nego u 2014.

Ambasador Bozaj rekao je da će Vlada Turske podržati takav vid promotivne kampanje i finansirati izradu materijala, brošura i publikacija o turističkim potencijalima Srbije na turskom jeziku, koji će biti dostupni građanima širom te zeml?e.

Bozaj je takođe najavio i spremnost turskih fakulteta iz oblasti turizma da na stručno usavršavanje i specijalizovane obuke primaju hotelijere, ugostitelje i turističke radnike iz naše zemlje. Navedene oblike usavršavanja takođe bi finansirala turska vlada, a bili bi namenjeni poboljšavanju nivoa usluga koje će pružati turistička privreda Srbije.

Tokom sastanka, ambasador Bozaj je preneo da u Turskoj postoji sve veće interesovanje investitora za izgradnju hotelskih i drugih ugostiteljskih kapaciteta u Srbiji.

Foto Tanjug/R.Prelić, arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh