Novosti online

Љајић очекује најубедљивију победу у Санџаку

Лидер СДПС Расим Љајић очекује да коалиција окупљена око СДП-а освоји 50 одсто подршке бирача у Новом Пазару и да у Санџаку направи најбољи изборни резултат до сада. Како каже, верује да ће предстојећи избори у Санџаку бити нека врста референдума и по први пут гласање, односно избор између врло јасних политичких концепција. С једне стране очекује удруживање „верско-политичких фактора”, односно коалицију СДА Санџака Сулејмана Угљанина и муфтије Муамера Зукорлића, док је на другој страни, како каже, коалиција окупљена око СДП-а, базирана на реалности и практичним резултатима.

„Грађани ће бирати између онога што виде и и онога што могу да чују. Надам се да ће гласати верујући својим очима, а не ушима”, поручио је лидер СДПС-а у изјави за Танјуг. Он је поновио да очекује коалицију Сулејмана Угљанина и муфтије Муамера Зукорлића.

„Мислим да ће Угљанин у коалицију са Зукорлићем, који нема партнера. Угљанин може да бира између ДС и Зукорлића, али Зукорлић нема могућност избора, и он гледа да приђе Угљанину, како би преживео, с обзиром да је нас свим изборима до сада доживео катастрофални пораз”, оценио је Љајић. Уверен је да ће грађани Санџака показати политичку мудрост и зрелост и одабрати оне који су и до сада бранили њихове интересе и афирмисали политику која се базирала на томе да гради мостове, повезује људе, афирмише мултиетнички живот у Санџаку…

„Ми нудимо конкретне пројекте, које смо реализовали и које намеравамо да спроведемо. Хоћемо да се бавимо реалним проблемима и да их решавамо у држави у којој живимо”, рекао је Љајић. Политика коалиције око Угљајина, према оцени Љајића, базирана је на пуким обећањима и нереалним политичким захтевима.

Танјуг

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh