Politika

Ljajić: Pokažimo da niko ne može zaobići SDPS

LjajićFoto: Tanjug, Tanja Valič

Takođe, je istakao da želi da stranka pobedom želi da ispuni moralnu obavezu prema koalicionim partnerima jer ne želi nijedan poklonjen mandat ni bilo šta što joj ne pripada.

Ljajić je na skupu u novobeogradskoj Hali sportova, povodom Dana stranke upriličenog na Međunarodni dan socijalne pravde rekao da je SDPS među pet najjačih i najorganizovanijih stranaka u Srbiji i da im je cilj da naredne godine budu u četiri a za dve godine u tri vodeće snage u zemlji.

„SDPS mora da bude stranka koju više niko ne može da zaobiđe, čak ni istraživački javnog mnjenja koji jedini neopravdano potcenjuju SDPS“, rekao je Ljajić i dodao da pored toga što stranku potcenjuju analitičari postoje i oni kojij je kritikuju i vređaju.

Kritikuju je lažni levičari i ekstremni desničari, a vređaju oni koji ne bi mogli da sprovedu reforme ni u kućnom savetu, rekao je Ljajić i dodao da to stranci daje snagu da istraje i da na predstojećim izborima ostvari najbolji rezultat.

„Zato vas molim da od danas u naredna dva meseca damo sve od sebe, uložimo svu energiju i entuzijazam, da bismo pobedili na izborima“, rekao je Ljajić.

Ljajić je rekao da očekuje da će lista na kojoj je SDPS pobediti i formirati vladu, i biti stožer reformske vlasti.

Prema njegovim rečima vlada će biti formirana za mesec dana i neće imati 100 dana za uhodavanje i biće to vlada koja će biti najbolja brana svakoj vrsti ekstremizma.

Bez obzira na sve to, Ljajić je naveo da je opasno govoriti da je rezultat izbora već poznat i da će pobediti koalcija na čijem je čelu Aleksandar Vučić, jer ništa nije gotovo dok se glasovi ne prebroje.

Nova vlada će u naredne četiri godine morati da stavi tačku na mnoge stvari, da završi sa periodom tranzicije i privatizacije, s infrastrukturnim projektima, pričom o javnom sektoru i javnim preduzećima. Nova vlada, dodo je on, već u prvoj godini mandata, mrtav državni kapital mora da stavi u funkciju ekonomskog razvoja.

Nije realno da Srbija uđe u EU do 2020. ali u naredne četiri godine mora da završi sav posao oko evropskih integracija, kako bi lopta prešla u ruke EU, rekao je Ljajić i dodao da Srbija 2017. godine mora da promeni Ustav, ne zbog EU, već da bi se smanjio broj poslanika na 150 a srednjoškolsko obrazovanje postalo ustavna kategorija, za šta se SDPS zalaže.

„Potrebna nam je uređena država i zdrava ekonomija, a bez realizacije ovog plana to nećemo moći da uradimo u naredne četiri godine“, rekao je lider SDPS i naveo da Srbija mora da nastavi reforme, koje su kako je rekao poput dijete, tesko ih je sprovoditi a na kraju ste zadovoljni rezultatima.

Stefanović: Gradimo Srbiju kojom će vladati narod

Potpredsednik Srpske napredne stranke Nebojša Stefanović izjavio je danas da je SDPS najznačajniji partner te stranke i poručio da je Srbiji potrebno jedinstvo, kako bi se izborila protiv korupcije i kriminala i nastavila sveobuhvatne reforme.

Stefanović je na konvenciji Socijaldemokratske partije Srbije, koja je koalicioni partner naprednjaka, rekao da je široka podrška naroda, koji je, kaže, najzaslužniji za uspehe vlade, jedini način da se Srbija izbori protiv korupcije i kriminala.

„To je jedini način da strpamo kriminalce tamo gde im je mesto, da pokažemo da nema nedodirljivih, zaštićenih i privilegovanih. Zato zajedno gradimo Srbiju kojom neće vladati nekakvi tajkuni i šačica ljudi, dok je narod ponižen, već gradimo Srbiju kojom će vladati narod“, rekao je Stefanović.

Potpredsednik SNS je kazao da je jedinstvo jedini način da se nastavi sa reformama, nastavi izgradnja novih fabrika i otvaranje novih radnih mesta, navodeći da 131.000 novih zaposlenih ljudi u prošloj godini nije dovoljno dobar rezultat.

„To nije dovoljno, u Srbiji se još teško živi i zato nam je potrebna nova energija, da zajedno idemo napred, zapošljavamo ljude, dajemo im šansu da grade budućnost u svojoj zemlji“, naglasio je Stefanović.

On je rekao da vlada bez građana ne bi uspela da spusti budžetski deficit, krene u refome, izgradi nove kilometre puta.

Stefanović je zahvalio SPDS na energiji koju su uložili i zamolio ih da rade još više jer se samo tako može graditi još bolja Srbija.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh