Gradovi

Ljajić: Poređenja s 1996. krajnje neprimereno

BEOGRAD – Predsednik Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić izjavio je danas da njegova partija štiti demokratski poredak u zemlji time što poštuje rad nezavisnih državnih institucija, kao što je Republička izborna komisija, i ističe da je svako poređenje sa izborima 1996. godine neprimereno.

Ljajić je, odgovarajući na poziv predsednika DS Bojana Pajtića da se pridruži protestu zbog „izborne krađe“, naveo da je svako poređenje velike izborne krađe iz 1996. godine sa sadašnjom situacijom krajnje neprimereno.

„Bez obzira na to da li se odluke RIK nekome sviđaju ili ne, one se moraju uvažavati“, poručuje Ljajić u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

Prema njegovim rečima, svaki izlazak iz okvira postojećih demokratskih institucija i procedura preti da izazove nestabilnost u društvu, što je, ocenjuje, u ovom trenutku najmanje potrebno.

„Verujem da će se postojeći izborni proces sprovesti do kraja u mirnoj, fer i demokratskoj atmosferi, bez pritisaka s bilo čije strane, kao i da će svi akteri poštovati tako izraženu narodnu volju. SDPS ostaje lojalan član koalicije sa SNS, jer su naši odnosi bili korektni i u proteklom periodu. Mi ni jednog trenutka ne razmišljamo o promeni strane i političkih partnera“, zaključio je Ljajić.

Foto Tanjug/R.Prelić, arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh