Gradovi

Ljajić: Presuda Ivanoviću politički motivisana

Ljajić o presudi Olivera Ivanovića

BEOGRAD – Potpredsednik vlade Rasim Ljajić izjavio je danas da je šokiran osuđujućom presudom lideru Građanske inicijative SDP Oliveru Ivanoviću i istakao da je presuda pre politički nego pravno motivisana.

„Optužiti Ivanovića za ove zločine je nepojmljivo sa onim što je on radio, s jedne strane za čitavo društvo, a sa druge na rešavanju problema Kosova…, to nikad nije bilo protivno demokratskim načelima rešsavanja tog pitanja“, rekao Ljajić novinarima u Parlametu.

Ljajić je rekao da se Ivanović zalagao i za demokratski dijalog sa legitimnim predstavnicima kosovskih Albanaca i da, od kako poznaje lidera Građanske inicijative, zna da je zastupao takvo stanovište.

„Ne mogu nikako da ga povežem niti sa zločinima niti sa jednom ovakvom drakonskom kaznom“, rekao je Ljaić i dodao da je država učinila sve što je mogla u skladu sa mogućnostima u datim okolnostima, ali da su na žalost „te mogućnosti bile limitirane“.

Potredsednik vlade je ukazao da presuda može da ima uticaj na ukupnu atmosferu koja se stvara u južnoj srpskoj pokrajini i ukazao na „logično razmišljanje onih koji su ostali na Kosovu da, ako je tako prošao Ivanović, borac za demokratska prava, šta onda mogu da očekuju drugi, obični građani“.

„Sigurno će atmosfera biti pogoršana“, uveren je Ljajić.

Ivanović je danas osuđen na devet godina zatvora za zločin iz 1999. godine.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh