Gradovi

Ljajić: Sa Šešeljem kao sa drugima koji se nisu sami predali

PRIJEPOLJE – Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić, izjavio je da se, kada je reč o Vojislavu Šešelju, sprovodi zakonski postupak koji važio za sve optužene koji se nisu dobrovoljno predali Hagu.

„Ovo je jedan uobičajen postupak koji imamo kada je reč o Vojislavu Šešelju i troje radikala. Radi se o dva odvojena predmeta, ali je postupak sada u rukama suda, sudskih institucija i pravosuđa. Niti želimo, niti možemo ili hoćemo da se mešamo u rad pravosudnih organa“, rekao je Ljajić.

„Naše je da u potpunosti ispoštujemo odluku suda, kakva god ona bila i sad čekamo ishod tog sudskog postupka koji će pre ili kasnije biti okončan“, dodao je on.

Govoreći o paljenju zastava EU i NATO ispred zgrade Specijalnog suda, Ljajić je rekao da je Šešelj želeo da napravi performans u cilju predizborne kampanje, računajući da će mu to doneti neke glasove na izborima.

„Šta god da uradimo ne možemo da donesemo odluku koja neće da nas košta. Ako ne uradimo ništa onda ćemo imati pritisak međunarodne zajednice, ako izručimo Šešelja Hagu, onda ćemo biti optuživani da utičemo na izborni proces, jer jednog kokurenta eliminišemo iz izborne trke“, rekao je Ljajić.

Foto Tanjug/R. Prelić, arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh