• Novosti online

  Ljimaj: O velikim temama za Kosovo ne treba da bude podele vlasti i opozicije

  Predsednik Socijaldemokratske inicijative i zamenik premijera Kosova Fatmir Ljimaj ocenio je danas da oko velikih tema za Kosovo, kao što je dijalog o normalizaciji odnosa sa Srbijom, ne treba da bude podele vlasti i opozicije.Ljimaj je za prištinsku agenciju Kosovapress.com kazao da su i vlast i opozicija na Kosovu spremni i zainteresovani da se što pre okonča dijalog sa Srbijom, koji, kako je naveo, „treba da završi priznanjem Kosova“.

  „Do septembra imamo dovoljno vremena da formiramo pregovaračku ekipu koja će izražavati najširi konsenzus političkih stranaka i započeti dijalog koji će se završiti pravno obavezujućim sporazumom za obe strane“, kazao je Ljimaj.

  On je ocenio da je vreme da sve političke stranke na Kosovu i njihovi lideri preuzmu odgovornost za postizanje kako je rekao, što šireg konsenzusa.

  „Svi smo zainteresovani da zatvorimo pitanja sa Srbijom koji vode ka formalnom priznanju, ali nam treba rok, vreme, i to je naš cilj. Svi treba da budemo tu jer bez širokog konsenzusa ne možemo stići tamo gde stremimo“, kazao je Ljimaj.

  Predsednik kosovskog parlamenta i lider Demokratske partije Kosova Kadri Veselji sazvao je za sutra sastanak lidera parlamentarnih političkih stranka u cilju postizanja konsenzusa o finalnoj fazi dijaloga Kosova i Srbije.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com