Novosti online

Љубавни троугао окончан злочином

Шабац – Шабачка полиција и Више тужилаштво расветљавају злочин који се десио у понедељак у Улици кнеза Иве број пет, где је у шпајзу нађен мртав Мирко Фреј (32) у стану љубавнице А. Р. Хитна помоћ је у том стану нашла и Жељка М. са убодним ранама у груди, коме је указана помоћ.

Стигли су и форензичари шабачке полиције, како би утврдили како је повређен Жељко М. Они су, после претреса, нашли и мртвог Фреја, сакривеног у шпајзу, са селотејп траком преко уста, везаних руку и ногу иза леђа.

У Вишем тужилаштву су рекли да још нису испитали Жељка М. јер његово здравствено стање то не дозвољава, али да досадашња истрага указује да је сам себи нанео ране у покушају самоубиства, након што је највероватније убио Фреја. По налогу овог тужилаштва обавиће се и обдукција, која ће показати да ли је Фреј умро од последица гушења, или повреда нанетих ударцима.

Каква се драма одвијала у стану на другом спрату, откриће даља истрага, али по свему судећи, Фреј је највероватније мучен пре него што је убијен. Власник изнајмљеног стана каже да су камере видео-надзора у суседном улазу забележиле да је Фреј стигао испред зграде у 7.15 часова. Ту је оставио мотор где га је и иначе паркирао, а затим је отишао до стана љубавнице у који га је неко највероватније хитно позвао.

А. Р. ради у Владимирцима, а њена ћерка иде у основну школу. На вратима нема трагова обијања, што указује да Жељко М. није на силу ушао у стан. Према речима власника, он је стан изнајмио Жељку М. још у новембру прошле године. А. Р. га је представила као свог брата, а потом је обавестила станодавца да се посвађала са Жељком М. и да ће даље живети са Фрејом и да ће она плаћати рачуне.

Према ономе што су испричали станари овог улаза, покојни Фреј је дозивао у помоћ још рано ујутро, али нико није реаговао.

– Око девет часова ујутро, чула сам страшне крике, ни сама не знам да ли је то био мушки или женски глас. Дозивао је полицију и тражио помоћ. Нисам реаговала, јер из тог стана се често чула бука и ломљава – каже станарка из зграде где се десио злочин.

И станодавац, који станује у суседном улазу, наводи да су га комшије обавестиле да се нешто догађа, али да није реаговао, јер није слутио да ће се десити злочин. У полицији су потврдили да је хитна помоћ дошла у касним поподневним сатима на позив малолетне кћерке А. Р. Станари кажу да су, када је стигла полиција на степеништу зграде видели А. Р. окрвављену, али неповређену, са кћерком.

Професори у пензији Асим и Љиља Фреј, који су усвојили Мирка, наводе да полиција није реаговала када су више пута пријављивали Жељка М.

– Мог Мирка је убила љубав. Волео је А. Р, иако смо га одвраћали од ње. Пре два месеца је решио да живи са њом и ми ту ништа нисмо могли. Пре две године, Жељко га умало није убио. Када је чуо да је А. Р. поново са њим, упао је кроз терасу у стан и шипком га тукао. Имао је неколико копчи на глави. Јурио га је по кафанама, претио, тукао. Пријавили смо га полицији, али ништа нису предузели. Мени је секао гуме на аутомобилу, малтретирао и мене и жену, али му нико ништа није могао – каже очајан Фреј.

За смрт сина, сазнали су од пријатеља.

– Отишли смо до стана, полицајци нам нису дали да уђемо, наводно да не гледамо ужасан призор. Ништа нам нису рекли, нити открили ко га је убио – наводи Асим Фреј.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh