Gradovi

Lokti se izvinjava zbog navodne pljačke u Riju

NJUJORK – Američki plivač i olimpijac Rajan Lokti, koji je lagao da su on i njegove kolege opljačkani tokom Olimpijade u Riju, uputio je danas izvinjenje zbog svog ponašanja.

„Trebalo je da se ponašam mnogo odgovornije i zbog toga se izvinjavam svojim kolegama iz tima, navijačima, drugim takmičarima, sponzorima i domaćinima ovog veličanstvenog događaja“, naveo je Lokti u saopštenju objavljenom na Tviteru i Instagramu, prenosi Rojters.

Olimpijski komitet SAD izvinio se ranije danas narodu Brazila zbog ponašanja četvorice američkih plivača za koje se ispostavilo da su lagali da su bili žrtve pljačke uz pretnju oružjem.

Komitet je potvrdio da je jedan od plivača počinio delo vandalizma u toaletu na jednoj benzinskoj pumpi, kao i da su plivači platili štetu.

„Ponašanje ovih takmičara je neprihvatljivo i ne predstavlja vrednosti američkog tima“, ističe se u sinoć objavljenom saopštenju Olimpijskog komiteta SAD.

Brazilska policija je prethodno objavila da je američki plivač Rajan Lokti izmislio priču da je u Rio de Žaneiru bio opljačkan uz pretnju vatrenim oružjem.

Zvaničnik policije je za AP rekao da je Lohti zajedno sa još tri američka plivača, Džekom Kongerom, Ganarom Bencom i Džimijem Fajgenom, u nedelju oko šest sati ujutru stao na benzinskoj stanici u predgrađu Rija, Bara de Tižuka, gde se održava većina događaja tokom Olimpijskih igara.

Jedan od američkih plivača je pokušao da otvori vrata spoljnog toaleta, koji je bio zaključan. Nekolicina njih je zatim na silu otvorila vrata i slomila ih, a onda se pojavio čuvar i pitao ih šta se desilo.

Zvaničnik navodi da je čuvar imao pištolj, ali ga nije vadio iz pojasa, niti ga je uperio u plivače.

Prema navodima zvaničnika, onda je stigao menadžer pumpe, koji je uz pomoć jednog kupca koji je znao engleski, zatražio da američki plivači plate slomljena vrata. Nakon svađe, oni su mu dali nešto novca i otišli.

Konger i Benc, koji su sprečeni da se ukrcaju na avion za SAD, policiji su priznali da je priča o pljački izmišljena.

AP Photo/Martin Meissner

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh