Gradovi

Lončar: Evropski standardi za zdravstvene ustanove

Radovi na rekonstrukciji odeljenja na Instititu za majku i dete „Dr Vukan Čupić“, koje su finansirali supružnici Ilinka i Ðuro Trifunović iz Kanade, završeni su, a ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je da su stvoreni uslovi kao u savremenim evropskim bolnicama i da to treba da bude standard za celu Srbiju.

BEOGRAD – Radovi na rekonstrukciji odeljenja na Instititu za majku i dete „Dr Vukan Čupić“, koje su finansirali supružnici Ilinka i Đuro Trifunović iz Kanade, završeni su, a ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je da su stvoreni uslovi kao u savremenim evropskim bolnicama i da to treba da bude standard za celu Srbiju.

Supružnici Trifunović ostavili su toj dečjoj zdravstvenoj ustanovi ukupno milion kanadskih dolara, a tim novcem renovirana su odeljenja imunologije, metabolizma sa kliničkom genetikom i gastroenterologije.

Lončar je novinarima rekao da je to dobar primer kako se odgovorno radi i razmišlja o pancijetima, deci i zaposlenima, ističući da su poštovani svi standardi.

Ministar je zahvalio donatorima, navodeći da su i oni shvatili da će ta sredstva biti potrošena na najbolji način, da se njima neće manipulisati, već da će se konkretno videti šta je urađeno.

„Insistiram da uprava klinike održava sve ono što je urađeno, da budu zadovoljni i oni koji ovde rade i oni koji se budu lečili“, rekao je Lončar.

On je dodao da će država nastaviti da ulaže u zdravstvo.

Foto Tanjug/ S.Radovanović, arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh