Gradovi

Lončar: Odmah pokrećremo inicijativu za izmenu zakona

ŠABAC – Ministar zdravlja Zlatibor Lončar osudio je današnje ubistvo medicinske sestre u Domu zdravlja u Šapcu, najavljujući da će odmah biti pokrenuta inicijativa za izmenu zakona po kome bi svaki napad na medicinskog radnika u okviru zdravstvene ustanove bio tretiran kao jedno od najtežih krivičnih dela.

„Više nema šta da se čeka. Odmah pokrećemo inicijativu za izmenu zakona da se svaki napad na medicinskog radnika u okviru zdravstvene ustanove tretira kao jedno od najtežih krivičnih dela i da se za takve napadače predvide najstrože kazne“, rekao je Lončar koji je danas obišao Dom zdravlja u Šapcu.

Kako je navedeno u saopštenju, ministar je najoštrije osudio današnji incident koji se dogodio kada je pacijent nožem napao medicinsku sestru na radnom mestu i naneo joj smrtonosne povrede, ocenjujući da zdravstvene ustanove moraju da budu oaze mira, mesta gde se građanima pruža pomoć i spašavaju životi, a ne mesta gde deca ostaju bez roditelja samo zato što rade svoj posao.

Lončar je podsetio da je nedavno dobio podršku svih sindikata u zdravstvu, kao i ostalih zdravstvenih institucija, ali i zaštitnika građana Saše Jankovića i poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljuba Šabića, da se medicinski radnici dodatno zaštite na svojim radnim mestima, a da posle incidenta u Šapcu to mora odmah da se sprovede.

Foto Tanjug/S. Radovanović, arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh