Gradovi

Lončar: Poštovaćemo preporuke SZO

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da će Srbija poštovati sve preporuke Svetske zdravstvene organizacije kada je u pitanju virus Zika i da su sve inspekcijske službe alarmirane i podignute na viši nivo.

BEOGRAD – Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da će Srbija poštovati sve preporuke Svetske zdravstvene organizacije kada je u pitanju virus Zika i da su sve inspekcijske službe alarmirane i podignute na viši nivo.

„Mi neke druge mogućnosti sem toga nemamo, dobijamo sva potrebna uputstva preko njih, i naše je da to poštujemo“, rekao je Lončar novinarima i najavio da će se pojačati i kontrola na graničnim prelazima.

To je ono što u ovom momentu možemo da uradimo“ rekao je Loncar i podsetio da trenutno nema leka za virus Zika, niti vakcina, niti bilo čega drugog.

„Zato ćemo morati da se oslonimo na iskustva onih koji će imati takve pacijente i koji će se boriti sa tim“, rekao je ministar zdravlja i dodao da je to jedino što ćemo moći da upotrebimoako budemo imali registrovanih slučajeva oboljevanja od tog virusa.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh