Gradovi

London izvodi više naoružanih policajaca na ulice

LONDON – London grad ponosan na svoje nenaoružane „bobije“ odlučio je danas da rasporedi više policajaca naoružanih vatrenim oružjem na ulice, što je direktna posledica napada u Parizu u novembru prošle godine.

Policijski komesar Bernard Hogan Houv rekao je da će londonska policija obučiti još 600 policajaca za nošenje oružja čime će ukupan broj naoružanih policajaca dostići oko 2,800.

Policija će takođe udvostručiti broj vozila na raspolaganju ovim policajcima što će vlastima omogućiti da brzo reaguju na eventualni napad.

Londonska policija nije navela koliko će naoružanih policajaca biti na ulicama u svakom trenutku, jer bi „iznošenje takvih detalja moglo koristiti onima koji planiraju napade na London“, prenosi AP.

Građani Londona su ponosni što većina policajaca ne nosi oružje, a odluka koja je danas objavljena neće promeniti suštinski princip da oni običo treba da budu nenaoružani.

Čak i uz ove promene 92 odsto od 31,000 pripadnika policije neće nositi pištolje, ali napadi u Parizu u kojima su naoružani napadači pucali u masu pokazali su izazove sa kojma je suočena polilcija u situaciji kada su protivnici oružano nadmoćniji.

„Tragični napadi u Parizu istakli su vitalnu ulogu koju bi imali naoružzani policajci u slučaju smrtonosne pretnje. Iskreno se nadam da se tako nešto nikada neće dogoditi na našim ulicama, ali londonska policija treba da bude spremna koliko god može,“ rekao je Hogan Houv.

AP Photo/Matt Dunham, File

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh