Gradovi

London: Na aukciji predmeti iz Bondovog filma Spektra

LONDON – Predmeti koji su obeležili 24. film o tajnom agentu 007, Spektra, našli su se na prodaji u čuvenoj aukcijskoj kući Kristi u Londonu.

Kompanija EON Prodakšens, koja stoji iza franšize filmova o Džejms Bondu, odlučila je da na prodaju stavi predmete iz tog filma, prenose mediji.

Na aukciji su najviše pažnje privukli Bondovo odelo Tom Ford, ručni sat Omega i automobil Aston Martin DB10, specijalno izrađen za film.

Za potrebe filma Spektra posebno je napravljeno 10 primeraka automobila, od kojih je osam ili uništeno tokom snimanja ili izmenjeno do granice upotrebljivosti na putu, navode britanski mediji.

Ponuđeni Aston Martin DB10, koji se inače ne nalazi u regularnoj ponudi renomiranog britanskog proizvođača, prodat je za oko 3,5 miliona američkih dolara.

Na aukciji su i četiri sata koja su se koristila za vreme snimanja, uključujući pomenuti Omega Seamaster 300 koji košta oko 25.000 evra.

Očekuje se da će se dva odela prodati za očekivanih 40.000 eura, dok su martini šejker i dve čaše ponuđeni za 3.500 evra.

AP Photo/Frank Augstein

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh