Gradovi

LSV: Bruka za grad, Vodovod: Vraćanje tradiciji

NOVI SAD – U Novom Sadu danas su sveštecnici SPC osveštali cisterne sa vodom JKP „Vodovod i kanalizacija“, a Liga socijaldemokrata Vojvodine saopštila da će zbog tog događaja, koji će, uvereni su, zasmejati čitav svet, podneti žalbu nadležnima.

Savetnik direktora JKP „Vodovod i kanalizacija“ Tomislav Bokan naveo je da je osveštanje vode zapravo vraćanje tradiciji i vrednostima koje ona nosi jedan od osnovnih preduslova razvoja boljeg društvenog okruženja, a samim tim i boljeg života građana svih nacionalnosti i vera u Novom Sadu.

U saopštenju su naveli da je u Direkciji „Vodovoda i kanalizacije“ svečano obeleženo Bogojavljenje, slava preduzeća, i da je u prisustvu radnika i prijatelja preduzeća organizovan skroman slavski obred, a potom je, ispred kabineta direktora, osveštana bogojavljenska vodica.

Pravni tim Gradskog odbora LSV će podneti žalbu Gradskoj upravi i svim drugim nadležnim instancama zbog toga što je rukovodstvo JKP „Gradsko zelenilo“ omogućilo osveštavanje vode u cisternama tog javno-komunalnog preduzeća, naveli su u saopštenju.

Ligaši su optužili Narodni pokret „Dinara – Drina – Dunav“ (DDD), koga nazivaju „nakupcima glasova“, a čiji je Bokan predsednik, da „ponovo brukaju Novi Sad“, jer su „nakon prošlogodišnjeg organizovanja osveštavanja vode u gradskom vodovodu, čemu se ceo svet smejao“, danas omogućili osveštavanje vode u cisternama „Vodovoda i kanalizacije“.

Današnje fotografije na kojima sveštenici, usred Novog Sada, na merdevinama blagosiljaju cisterne, sigurno će ponovo nasmejati planetu, uvereni su u LSV.

„One, međutim, pokazuju i da Pokret ‘Dinara-Drina-Dunav’ ne samo da ne mari za Ustav i sekularnost ove države, nego i da se prema gradskom preduzeću odnosi kao prema ličnoj imovini i privatnoj firmi“, kaže se u saopštenju stranke.

Bokan je, međutim, naglasio da je „činom osvećenja bogojavljenske vodice blagoslov, simbolično, prenet i na vodovodni sistem Grada Novog Sada“ i da, kako naglašava, „u tome nema apsolutno ništa sporno, kao što su prošle godine to pojedini mediji i političke stranke pokušali da navedu“.

Krsna slava JKP „Vodovod i kanalizacija“, kaže se na kraju saopštenja, „obeležena je prvi put prošle godine, posle četvorogodišnje pauze u proslavljanju koju je napravilo prethodno rukovodstvo preduzeća“.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh