• Gradovi

  LSV: Dokle više građani da plaćaju, a NIS da ne plaća?

  NOVI SAD – Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) saopštila je danas da dok u Srbiji sve poskupljuje, država čuva kompaniju NIS koja i dalje vadi naftu i gas po najnižoj rudnoj renti u Evropi od tri umesto sedam posto, koliko bi trebalo da plate po zakonu, i da bi samo na toj razlici, zaradila dovoljno da zaštiti građane od novih poskupljenja.

  Dok u drugim zemljama cene goriva padaju, u Srbiji će od Nove godine poskupeti, jer je vlast odlučila da poveća akcize, a poskupljenje goriva linearno izaziva niz drugih poskupljenja, piše u saopštenju potpredsednik LSV Đorđe Stojšić.

  Pre nekoliko dana, prilikom donošenja budžeta za 2016. godinu, upozorili smo da bi zemlja bankrotirala kada bi građani prestali da piju, puše, plaćaju saobraćajne kazne i voze automobile na fosilna goriva, jer su to glavni instrumenti punjenja tog budžeta, navodi on.

  „Takva politika je neodrživa. Zakidaju se sredstva pokrajinskoj administraciji i lokalnim samoupravama, umanjuju se subvencije poljoprivrednicima i umanjuju izdvajanja za zdravstvo. Prošla je godina od smanjenja plata i penzija, a pre pola godine je poskupela struja“, kaže Stojšić.

  Građani Srbije zaista teško žive i poslednje što im treba su nova poskupljenja, smatraju u LSV i dodaju da je krajnji trenutak da usred krize, godinu dana nakon što smo saznali da definitivno nema ništa od „Južnog toka“, NIS barem poštuje zakon.

  Foto LSV

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com