• Gradovi

  LSV: Ruski Krstur nestaje, a vlast ćuti

   

   

  Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) upozorila je da selo Ruski Krstur nestaje, jer je zbog loše privatizacije hladnjače „ABS Food“, gde je veliki broj stanovnika imao zaposlenje, broj zaposlenih spao sa 150 na 22.

  LSV je u saopštenju navela da je nakon privatizacije te fabrike, oko 70 rusinskih porodica nacionalne zajednice koja naseljava Ruski Krstur, otišlo u Kanadu, a da je u selu koje je pre 10 godina imalo 5.000 stanovnika ostalo 2.500 žitelja.

  Stranka upozorava da se preduzeće pre privatizacije bavilo stočarstvom, posedovalo ribnjak, restoran i oko 1.000 hektara zemlje, što je kasnije „sve prodato“.

  U saopštenju se dodaje da novi vlasnici dovoze autobusima sezonske radnike iz Apatina i okolnih sela, i odmah im isplaćuje nadnicu, što „nije u interesu stanovnika Ruskog Krstura“.

  LSV je zatražila od premijerke Srbije Ane Brnabić da počne da vodi brigu o radnicima u Srbiji, da se počne kontrolu isplate zarada, doprinosa za penziono i zdravstveno osiguranje, i da se u Srbiji zaštite i interesi nacionalnih zajednica.

  Stranka je pitala ministra za državnu upravu i lokalnu samoupravu Branka Ružića da li će reagovati, jer su radnici već ukazivali na to da „nova vlasnica šteti interesima sela i nacionalnih zajednica koje u njemu žive“.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com