Regioni

LUKSUZ ODAO SPECIJALCE: Posle fimske pljačke blindiranog vozila počeli da voze skupa kola i motore!

Uhapšeni su Goran Paraš i Vladan Malić, obojica iz Banjaluke, Aleksandar Popović iz Kotor Varoša, Goran Janjuz iz Kozarske Dubice i Željko Inđić iz Bratunca.

Reč je mahom o aktivnim pripadnicima SJP, izuzev Popovića, koji je nedavno napustio službu. Akciju hapšenja sproveli su inspektori Uprave kriminalističke policije MUP-a RS, koji su došli do saznanja o mogućoj umešanosti specijalaca u pljačku blindiranog kombija. Svi su privedeni na ispitivanje, a jedan od osumnjičenih “pao” je na poligrafu.

To je potvrdilo sumnje istražilaca i pokrenulo pravu lavinu. Usledilo je ispitivanje ukupno 15 specijalaca, a neki od njih odbili su da se podvrgnu detektoru laži. Petorica su potom uhapšeni i biće predati Specijalnom tužilaštvu RS, dok će ostali imati status svedoka u daljem krivičnom postupku.

Od svih osumnjičenih izuzeti su DNK tragovi, koji će biti upućeni na veštačenje da bi se utvrdilo da li se poklapaju sa biološkim tragovima pronađenim tokom uviđaja na mestu pljačke i kasnije u automobilu “audi A6″, koji su koristili razbojnici.

Pljačkaši su “audi” ostavili u zaseoku Baraji na obroncima Kozare, a iako su ga polili zapaljivom tečnošću, nisu ga zapalili, plašeći se da bi dim mogao da otkrije njihov položaj i onemogući bekstvo. To im je bila greška jer su u vozilu pronađeni ključni tragovi za dalju istragu – objasnio je izvor iz policije.

On kaže da su pojedini osumnjičeni živeli prilično luksuzno, čak i raskalašno, što nije moglo ostati neprimećeno.

Neki od njih vozili su sportske motocikle i automobile poput “audija” i BMW-a. Utvrđeno je i da su u slobodno vreme “tezgarili”, radeći kao obezbeđenje u pojedinim noćnim klubovima i diskotekama u Banjaluci, ali i klubu “Elit” u Kotor Varošu.

Iako su pored posla u SJP imali i dodatne prihode, istražioci tvrde da su njihova primanja jednostavno bila premala da podmire luksuz u kojem su uživali. Upravo zato istražioci veruju da su osumnjičeni bili umešani i u druga kriminalna dela, što će biti predmet dalje provere.

(Pressrs.ba)

Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir

Autor: Foto: AP

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh