• Svet

  Luksuzni hotel Dubaiju još u plamenu

  Vlasti u Dubaiju su saopštile da je najmanje 14 osoba lakše povređeno, dok je jedna osoba pretrpela srčani udar usled dima i guranja tokom evakuacije kasno sinoć, prenosi AP.

  Požar u 63-spratnom hotelu „Adres dauntaun“ izbio je sinoć oko 21.30 sati, a gradski vatrogasci jutros uglavnom sa zemlje posmatraju kako gore gornji spratovi, pošto ne mogu da do njih dopru šmrkovima iz vatrogasnih vozila.

  Nova godina je, uprkos požaru, u Dubaiju proslavljena kako je i bilo planirano, uz raskošni vatromet sa obližnje Burdž Kalife, najviše zgrade na svetu, ispred koje se okupilo više stotina hiljada ljudi.

  Televizija „Al Arabija“ sa sedištem u Dubaiju prenela je da je požar izbio na 20. spratu hotela „Adres dauntaun“, visokom oko 300 metra, i da je kasnije nastavio da se širi, pa su scene koje su mogle da se vide ličile na one iz filma „Pakleni toranj“.

  Svi ljudi iz zgrade su evakuisani, a vatrena stihija je nastavila da se širi u zgradi od 63 sprata, dok su plameni jezici bili dugački između 50 i 80 metara, navela je „Al Arabija“.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com