Gradovi

Luz Kasal: Moja karijera se deli pre i posle Visokih potpetica

BEOGRAD – Slavna španska pevačica Luz Kasal održaće sutra u Sava Centru koncert u okviru 17. Gitar Art festivala.

Poznata srpskoj publici prvenstveno po numerama „Piensa en mi“ i „Un ano de amor“ iz filma „Visoke potpetice“ Pedra Almodavara, ali i po pesmi „Madrugas“ iz drugog dela filma „Montevideo, vidimo se“ Dragana Bjelogrlića, Kasal je za sutrašnji koncert najavila putovanje kroz 13 albuma koliko ih je snimila.

Kasal je na današjoj konferenciji za novinare u Domu omladine podsetila da je prvi album objavila 1982. godine i dodala da će pred beogradskom publikom izvesti najreperezentativnije numere iz svoje bogate karijere duge više od tri decenije.

Na koncertu, koji će biti prožet gitarskim deonicama, specijalno pripremljenim za ovu priliku, Kasal će pratiti kvintet koji čine Huan Kero (gitara), Horhe F. Ojea (gitara), Pedro Oteo (bas), Tino Di Geraldo (bubnjevi) i Francisko Rubio (klavir).

Svoje albume prodala je više od pet miliona primeraka uz brojna kompilacijska izdanja, počela je kao rok pevačica, vremenom prihvatajući i „intimnije“ zvuke, ali priznaje da joj je prekretnica u karijeri bila saradnja sa Almodovarom.

„Moja karijera se deli na period pre i posle pesme „Piensa en mi“ i ta numera je uvek na mom koncertu. Repertoar biram na osnovu zemlje u kojoj nastupam, želja i interesovanja publike, ali „Piensa en mi“ je neizostavna“, rekla je Kasal.

Popularna umetnica je treći put u Srbiji i kaže da je tu stekla mnogo prijatelja, od samog početka osetila želju ljudi da napreduju, duh koji joj je blizak.

„Sve ljude koje sam upoznala ovde su zanimljivi i postali su mi prijatelji“, istakla je Kasal i zahvalila svima koji su joj omogućili da ponovo dođe u Srbiju.

Foto Tanjug, N. Jovanović

Preview

LUZ KASAL

Slide

LUZ KASAL

Slide

LUZ KASAL

LUZ KASAL

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh