Gradovi

M. Adrovac negira pomaganje NN licu za pokušaj ubistva Beka

M. Adrovac negira pomaganje NN licu za pokušaj ubistva Beka

BEOGRAD – Maja Adrovac negirala je danas u Višem sudu u Beogradu da je pomogla u NN licu u pokušaju ubistva biznismena Milana Beka u novembru 2014. godine.

Ona se na današnjem pripremnom ročištu, kratko izjasnila da nije kriva za delo koje joj se stavljana teret, a odbranu će detaljno izneti na početku suđenja koje je zakazano za 10. mart.

Beko ima status oštećenog u ovom postupku, ali danas nije prisutvovao prirpremnom ročištu, već je njegove interese pred sudom zastupao advokat Zdenko Tomanović.

Odbrana Adrovčeve je predložila da se izvrši rekonstrukcija događaja u delu koji se odnosi na nju, dok je tužilaštvo predložilo saslušanje svedoka koji su već isptiani u istrazi, a sud će odluku o tim predlozima doneti naknadno.

Adrovčeva je u Palatu pravde privedena iz pritvora Okružnog zatvora u Beogradu u kojem se nalazi od hapšenja, 17. jula 2015. godine.

Nju Više javno tužilaštvo tereti za krivično delo teško ubistvo u pokušaju izvršeno pomaganjem.

U vezu sa tim pokušajem ubistva dovedena je preko svog DNK koji je nađen na čaurama metaka ispaljenih na Beka.

Optužnicom se Maji Adrovac na teret stavlja da je „neutvrđenog dana tokom 2014. godine, sa umišljajem pomogla N.N. osobi u izvršenju krivičnog dela“.

Ona je, navodi se u optužnici, „nepoznatom izvršiocu stavila na raspolaganje municiju koja se koristi za pištolje marke „sig sauer“ model P-210 i „zbrojovka 75″, i tako omogućila da je koristi što je i učinio kada je s umišljajem pokušao da ubije Milana Beka“.

Pokušaj ubistva Beka dogodio se 14. novembra 2014. godine u popodnevnim časovima ispred njegove kuće u Beogradu, kad je na njega ispaljeno više hitaca.

Beko na saslušanju u tužilaštvu Maju Adrovac nije prepoznao kao napadača.

Mediji su preneli ranije da su na mestu pokušaja ubistva Beka pronađene četiri čaure metka PPU 9 mm „luger“, kao i da je to municija domaće proizvodnje koju koriste pomenuti „sig sauer“ i „zbrojovka“ i da se proizvodi u fabrici „Prvi partizan“ iz Užica.

Reč je o „dugoj devetki“, najpopularnijem pištoljskom kalibru.

Inače, suprug optužene je Ivan Adrovac je, prema pisanju medija, od ranije poznat policiji i nije dostupan pravosudnim organima.

Preview

ZDENKO TOMANOVIC

Slide

ZDENKO TOMANOVIC

ZDENKO TOMANOVIC

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh