Gradovi

Mađarska proširila vanrednu situaciju na čitavu zemlju

BUDIMPEŠTA – Mađarske vlasti su danas zbog izbegličke krize proširile vanrednu situaciju na čitavu zemlju i istvoremeno odlučile da će poslati dodatni broj policajaca i vojnika na svoju južnu granicu da spreče ulazak migranata.

Mađarski ministar unutrašnjih poslova Šandor Pinter je izjavio da su te mere neophodne zbog neizvesnosti oko toga gde će otići izbeglice i migranti koji ne mogu da nastave put prema zapadnoj Evropi pošto je nekoliko balkanskih zemalja saopštilo da će puštati samo ljude sa važećim dokumentima, prenela je agencija AP.

Zvanična Budimpešta je prošle godine proglasila vanrednu situaciju u nekoliko okruga direktno pogođenih prilivom izbeglica.

Pored toga, Mađarska je podigla ogradu na granici sa Srbijom i Hrvatskom, koja je značajno smanjila broj izbeglica koje ulaze u Mađarsku na putu ka bogatijim članicama EU.

Pinter je dodao da izgradnja ograde na granici sa Rumunijom nije zasad potrebna pošto je ta zemlja obećala da će sprečiti izbeglice da odatle prelaze u Mađarsku.

Mađarska policija je tokom jučerašnjeg dana uhvatila 127 ilegalnih migranata koji su ušli u Mađarsku, uglavnom kroz ogradu na granici sa Srbijom.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh