Novosti online

Maduro: Pokušali su da me ubiju, iza atenatata je ime Huan Manuel Santos

Predsednik Venecuele Nikolas Maduro izjavio je da je preživeo napad eksplozivnom bespilotnom letelicom, a za atentat u Karakasu optužio je kolumbijskog predsednika Huana Manuela Santosa.

Prema venecuelanskim vlastima, pokušaj napada na šefa države izveden je uz pomoć bespilotne letelice. Maduro je nepovredjen u napadu, dok je sedam osoba hospitalizovano zbog povreda.

„Danas su pokušali da me ubiju. Ne sumnjam da je iza ovog napada ime Huana Manuela Santosa“, rekao je Maduro u radio i televizijskom obraćanju.

Izvori kolumbijske vlade u Bogoti odbacili su optužbe na račun Santosa kao „neosnovane“.

Venecuelanski ministar za komunikacije Horhe Rodriges rekao da je Maduro u subotu izbegao napad bespilotnom letelicom koja je nosila eksploziv tokom vojne ceremonije u glavnom gradu.

Eksploziv je aktiviran nedaleko od govornice sa koje se obraćao predsednik.

Maduro je pored Santosa za napad optužio i osobe koje žive u SAD, na Floridi, tvrdeći da su ga finansirale.

Misteriozna pobunjenička grupa preuzela je danas odgovornost za napad na Madura, navodi se u saopštenju objavljenom na društvenim mrežama.

„Protiv vojne časti je da na vlasti ostanu oni koji su zaboravili na Ustav i svoju funkciju vide kao sredstvo bogaćenja“, navodi se u optužbi te grupe „Vojnika u majicama“.

Ta organizacija je pozvala na proteste, navodeći da se ne može više tolerisati da stanovništvo gladuje, da bolesni nemaju lekove, da valuta nema vrednost, da obrazovani sistem ne valja i indoktriniše.

Incident sa dronom dogodio se na prvu godišnjicu Ustavotvorne skupštine, konstituisane na zahtev Madura uprkos nezadovoljstvu gradjana i brojnim kritikama iz inostranstva.

Maduro je tvrdio da je novo telo, koje ima moć da promeni ustav, bilo potrebno kako bi se u zemlji ponovo uspostavio mir posle nekoliko kriznih meseci.

Opozicija je kritikovala konstituisanje Ustavotvorne skupštine, ocenjujući da je to korak ka otimanju vlasti.

Beta

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh