• Novosti online

  Магнетска привлачност „Јапанизма”

  Јапан инспирише. Култура и традиција ове земље магнетски привлаче младе људе. Музика је прва карика која повезује људе.

  – Истражујући азијски ритам и елементе почела сам да се занимам за њихову културу – признаје Теодора Максимовић, студенткиња филологије. Она је једна од многих који су се обрели на журки у Дому омладине где се до сутра увече одржава манифестација „Јапанизам”.

  – Песме су ми помогле да научим јапански језик, а корејска музика је нешто што ће тек да освоји престоничку сцену – уверава Игор Тодоровић, фитнес тренер.

  У сали се ђускало и певало, а публика је показала да уме и маштовито да се маскира баш онако како и доликује „Јапанизму”.

  Исидора Власак, потпредседница друштва „Сакурабана” које традиционално организује овај догађај, поручила је да се младима допада азијска поп култура.

  – Они гледају филмове, уче језик, занимају се за манга игре, учествују у дебатама, праве маске и костиме – истакла је Власак.

  Тема овог окупљања је поларна светлост. Она се у Земљи излазећег сунца појављује изузетно ретко, и то искључиво на најсевернијим острвима архипелага, али ни то није спречило Јапанце да у бојама те светлости виде извор инспирације и дивљења, као и у свему лепом из природе.

  Публику данас и сутра очекује низ занимљивих садржаја – предавања, трибине, квизови, продајни сајам, изложбе…

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com