Novosti online

Маја Адровац: Не знам како се мој ДНК нашао на чаурама

Речима „нисам крива за извршење дела које ми се ставља на терет” Маја Адровац започела је изношење своје одбране пред Вишим судом у Београду, у поступку који се против ње води због сумње да је помогла Н. Н. извршиоцу у покушају убиства бизнисмена Милана Бека 14. новембра 2014. године.

– Желим да нагласим да никада нисам била у контакту ни са муницијом, нити са било каквим ватреним оружјем. Не знам како се мој ДНК нашао на тим чаурама, али директним контактом није – казала је Адровчева. Милана Бека, како је рекла, није познавала нити га је икада видела пре саслушања у тужилаштву. Да је на њега пуцано, сазнала је, како тврди, када су је ухапсили.

– У притвору сам скоро девет месеци и на мене се од самог почетка врши притисак. И само хапшење је тако спроведено. Тог дана две улице од куће престигао ме је аутомобил, у секунди ми је још неколико возила препречило пут, чула сам повике „полиција, хапшење!”, и помислила да јуре некога испред мене. У следећем тренутку већ су ме извукли из аутомобила, и одвели у стан који су, након што смо сачекали сведоке и мог адвоката, претресли и нису нашли ништа. Питали су ме стално за мужа и брата – навела је Адровчева.

Према њеним речима, полицајци су јој казали да треба да оде у полицију да, у својству грађанина, потпише записник о претресу стана.

– На њихово инсистирање мој адвокат није кренуо са мном, јер су рекли да нема потребе. Желим и да напоменем да се цео ток разговора није односио на мене већ на мог мужа и брата. Питали су ме колико сам спремна да идем у затвор за неког другог и да будем одвојена од породице – навела је она, и додала да су јој полицајци показали на мобилном телефону вест са насловом „ухапшена жена убица” или „ухапшена жена атентатор”.

– То су урадили да бих, како су рекли, видела како ћу постати позната. Приликом првог саслушања нисам могла да се сетим где сам била на дан атентата. Када су ми уручили папир да сам ухапшена јер сам починила убиство, упозорили су ме да добро размислим шта ћу да радим, јер је Беко моћан човек. У првој ноћи притвора сетила сам се где сам била на дан атентата, и желела сам то да испричам инспектору. Када је чуо шта имам да кажем, рекао је да га то не интересује и да га не зовем ако немам о нечем паметнијем да говорим – навела је оптужена. Притисак о којем је причала је, како је објаснила, све гори и гори, и средства се не бирају.

– Преко медија, социјалне службе која је ангажована по анонимној пријави врши се притисак на мене, и тражи се да кажем нешто у шта нисам упућена и што не знам. Полиција није урадила свој посао како треба и преко мене покушавају да нађу решење. Да нешто имам да кажем, сигурно бих рекла, не штитим никога и на првом месту су ми моја деца – додала је Адровчева. Она је објаснила и да се њен брат нешто више од две године налази у затвору у Минхену.

– Знам да су инспектори који раде на овом случају пре три месеца отишли код њега и тражили му да терети мог мужа у замену да мене пусте из затвора – казала је Маја Адровац.

Пред судом су, поред оптужене, саслушана и три сведока. Возач Милана Бека, баштован Милан Марковић, као и радник обезбеђења Бобан Манчић, нису мењали своје изјаве дате у тужилаштву. Адровчеву тада, подсетимо, нико није препознао као особу која је пуцала на Бека. Адвокати одбране на самом крају претреса тражили су да се притвор Маји Адровац укине, али је суд то одбио. Беко се није појавио у судници. Како је објаснио његов адвокат Зденко Томановић, Беко није примио позив.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh