Politika

Maja Gojković otkrila spomenik Baba Višnji

Maja GojkovićFoto: screenshot/youtubeMaja Gojković

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić treba da raspiše parlamentarne izbore. Istog dana bi trebala i ja da raspišem izbore za lokalne samouprave i Skupštinu Vojvodine, i o tome treba da se usaglasimo. Za Srbiju je važno da izbori bude u istom danu na svim nivoima vlasti, jer narod Srbije bi trebalo da da poverenje jednoj politici koju žele od 2016. do 2020. godini„, rekla je Gojković novinarima u Čačku.

Prema njenim rečima, Srpska napredna stranka (SNS) zaključila je koalicioni sporazum sa dosadašnjim partnerima i spremna je da razgovara sa svim strankama koji su i do sada bili tradicionalni partneri SNS.

„Ako neko želi da se priključi SNS, prvenstveno zbog politike koju vodi Aleksandar Vučić, vrata naše stranke su otvorena za sve. Biće različitih koalicija na različitim nivoima vlasti“, istakla je Gojković, koji je i funkcioner SNS.

Odgovarajući na pitanje novinara, kako komentariše izjave nekih funkcionera Socijalističke partije Srbije (SPS) koje se odnose na SNS, Gojković je izjavila da su izjave čudne, različite u odnosu na Aleksandra Vučića i na politiku SNS, ali i provokativne.

Javnost je imala priliku da vidi i prati izjave Branka Ružića i Milutina Mrkonjića koji negiraju rezultate Vlade Srbije i to je jedan veliki znak pitanja za SPS. Ova stranka treba javnosti da objasni da li vidi sebe na putu reformi, na putu jedne evropske stabilne države onakve kakva je sada ili možda sebe vidi u koalicije sa opozicionim strankama, kao što su Demokratska stranka i njihovi koalicioni partneri„, zaključila je Gojković.

VIŠNJA, MAJKA KNJAŽEVA

Maja Gojković otkrila je danas u centru Gornje Trepče kod Čačka, spomen obeležje Baba Višnji, majci kneza Miloša Obrenovića.

Višnja je rođena u ovim krajevima, neki kažu Gornjoj, a neki Donjoj Trepči, i važila je za ženu koja vredi da bude upamćena u istoriji Srbije. To je žena koja je rodila knjaževe Miloša, Jovana i Jakova i uspostavili dinastiju Obrenović„, rekla je Gojković.

Gojković je podsetila da se danas slavi Sretenje, dan kada je Srbija dobila prvi moderan evropski

Ustav, Ustav kakav u to vreme nisu imale mnoge evropske države.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh