Novosti online

Македонија потпуно затворила границе за илегалне мигранте

СКОПЉЕ – Македонија је потпуно затворила своје границе за илегалне мигранте, након што су Словенија и Србија објавиле оштрија ограничења за улазак миграната, изјавио је данас агенцији Ројтерс неименовани полицијски званичник. Према наводима македонског Министарства унутрашњих послова, нико од миграната није данас ушао из Грчке.

Балканска избегличка рута од поноћи је практично затворена након што је Словенија почела да примењује нови режим уласка у Шенгенску зону и престала да дозвољава улазак мигрантима без валидних пасоша и виза. Након одлуке Словеније, Србија ће све мере усаглашавати са Европском унијом и реципрочно их примењивати на својим јужним и источним границама, најавио је МУП Србије.

У међувремену, хрватски министар унутрашњих послова Влахо Орепић рекао је за РТЛ да од поноћи и Хрватска мења правила и да ће на територију те земље убудуће моћи да уђу само они с важећим путним исправама. Истовремено, грчка агенција АНА је јавила да у кампу у Идоменију има око 13.000 људи. Услови у кампу су, како се наводи тешки јер последњих дана јако пада киша.

Танјуг

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh