Regioni

Makedonija smanjila broj propuštenih migranata iz Grčke

Kako navodi Ministarstvo, neutralna zona na granici Makedonije i Grčke, kod graničnog prelaza Idomeni, kuda prolaze migranti iz Iraka, Avganistana i Sirije, nije zatvorena, već je redukovano njihovo propuštanje zato što je Slovenija obavestila sve zemlje koji se nalaze na takozvanoj balkanskoj ruti da je u kvaru međunarodna pruga i da zbog toga, privremeno, ograničava protok migranata.

Makedonska policija ja saopštila i da više neće da propušta migrante koji u potvrdi nisu naveli koja je njihova krajnja destinacija u Evropi.

Ministarstvo se oglasilo pošto su pojedini makedonski mediji javili da je za migrante zatvoren prelaz Idomeni.

Makedonija je u novembru smanjila protok migranata nakon terorističkih napada u Parizu, kada su i ostale zemlje Balkana počele da propuštaju samo migrante iz Sirije, Iraka i Avganistana.

Svi ostali smatraju se ekonomskim migrantima i njima nije dozvoljeno da pređu granicu i da nastave put prema zemljama Zapadne Evrope. Od 1. januara 2016. makedonski MUP je registrovao 35.917 migranata. Među njima, najveći je broj Sirijaca (17.992), zatim Avganistanaca (11.448), a iz Iraka je registrovano 6.544 migranata.

Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir

Autor: Beta,Foto: Profimedia

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh