Regioni

MAKEDONSKI PREMIJER PODNOSI OSTAVKU: Prelazna vlada bi trebalo da bude formirana sutra

„Sutra predsedniku Sobranja Republike Makedonije dostaviću pismo sa mojom ostavkom koja će biti efektivna na 100 dana pre izbora“, rekao je Gruevski na pres konferenciji u Vladi Makedonije.

Dogovor koji je nazvan „Pržino“ potpisali su 2. juna prošle godine lideri opozicionog Socijaldemokratskog saveza Makedonije (SDSM) i vladajuće VMRO DPMNE, kao i dve najveće stranke Albanaca u Makedoniji, Demokratske unije za integraciju (DUI) koja je deo vladajuće koalicije i opozicione Demokratske partija Albanaca (DPA), nakon višemesečne političke krize i međusobnog optuživanja i uz posredovanje EU i SAD.

Dogovor iz Pržina predviđa niz zakonskih i institucionalnih promena, kao i da 100 dana pre izbora premijer Makedonije i lider VMRO DPMNE Nikola Gruevski odnese odstavku kako bi bila formirana prelazna vlada, koja bi pripremila vanredne parlamentarne izbore.

Prelazna vlada bi trebalo da bude formirana najkasnije 15. januara da bi vanredne parlamentarni izbori bili održani 24. aprila, kako je predviđeno dogovorom.

Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir

Autor: Beta

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh