• Gradovi

  Makron: Neophodna reforma EU ili će biti Fregzita

  Kandidat centra na uzborima za predsednika Francuske Emanuel Makron izjavio je danas da su Evropskoj uniji neophodne reforme ili će se suočiti s mogućim „Fregzitom“, odnosno istupanjem te zemlje iz Unije.

  Makron i njegova rivalka, kandidatkinja krajnje desnice Marin le Pen, nastavili su svoje kampanje u Francuskoj šest dana uoči drugog kruga predsedničkih izbora.

  „Ja sam proevropski (kandidat), tokom izbora sam stalno branio evropske ideje i evropsku politiku jer verujem da je to veoma važno za narod Francuske i za mesto naše zemlje u globalizaciji. Ali u isto vreme moramo da se suočimo sa situacijom i da slušamo svoj narod i činjenicu da su ljudi u današnje vreme veoma ljuti i nestrpljivi jer EU više nije održiva“, rekao je Makron za Bi-Bi-Si (BBC).

  On je rekao da ako bi omogućio EU da nastavi da funkcioniše kao do sada, da bi to bila „izdaja“ i dodao da će njegov predsednički „mandat u isto vreme biti duboka reforma EU i evropskog projekta“.

  Marin le Pen je ranije pominjala da bi njen prirotitet bio da pregovara sa EU o „povratku monetarne suverenosti francuskom narodu“. Posle tih pregovora, Le Penova bi ogranizovala referendum o ostanku ili izlasku Francuske iz EU.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com