• Novosti online

  Male šanse za postizanje kompromisa u Nemačkoj

  Ministar unutrašnjih poslova Nemačke Horst Zehofer nastaviće danas pregovore s Hrišćansko-demokratskom unijom (CDU) nemačke kancelarke Angele Merkel nakon što je ponudio ostavku na mesto u njenoj vladi zbog neslaganja s dogovorom koji je postigla sa drugim državama Evropske unije (EU) o pitanju imigracije.

  Bez obzira na današnje pregovore male su šanse da do kompromisa dodje, navodi agencija Asošiejted pres.

  Nemačka novinska agencija Dpa javila je sinoć da Zehofer podnosi ostavku i na mesto predsednika Hrišćansko-socijalne unije (CSU), što bi moglo da dovede do raspada decenijama starog saveza CSU i CDU Angele Merkel.

  Nemačka kancelarka je izjavila ranije danas da novi plan EU o regulisanju imigracije i sporazum koji je postigla s ključnim državama o pitanju migracija mogu da reše poteškoće u njenoj vladajućoj koaliciji.

  Zehofer koji je na čelu CSU-a, koju na jesen očekuju pokrajinski izbori u Bavarskoj, zapretio je da će sa nemačkih granica vratiti migrante čiji su zahtevi za azil odbijeni ili koji su podneli zahteve u nekoj drugoj zemlji EU.

  Angela Merkel je odbacila njegov pristup, insistirajući da je potrebno pronaći zajedničko evropsko rešenje za migrantsku krizu, čime bi se održalo jedinstvo u EU.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com