Gradovi

Mali: Beograd decenijama čeka novu autobusku stanicu, radovi 2017.

LONDON – Gradonačelnik Siniša Mali izjavio je danas da će Evropska banka za obnovu i razvoj podržati brojne projekte u Beogradu, između ostalih i izgradnju nove autobuske stanice u bloku 42 i restrukturiranje GSP Beograd, što pokazuje da je srpska prestonica ponovo atraktivna investiciona destinacija.

EBRD će, između ostalog, dati tehničku podršku za izgradnju nove autobuske stanice u Bloku 42, koja bi trebalo da krene na proleće sledeće godine, što je za Beograd najvažniji infrastrukturni projekat nakon otvaranja Železničke stanice Prokop, rekao je Mali.

„Na taj način će saobraćaj u centru biti rasterećen, a Savsko priobalje će moći dalje da se razvija“, rekao je Mali, a prenosi Gradska uprava u saopštenju.

Gradonačelnik je dodao i da je dogovorena dalja podrška restrukturiranju GSP Beograd, koje je grad već počeo, a čemu će EBRD dati tehničku pomoć.

„Time ispunjavamo jedan od prioritetnih ciljeva, a to je da GSP konačno stane na noge i da prevoz bude kvalitetniji. Mi smo već počeli taj proces, ali ova podrška je važna kako bismo ga zaokružili“, naveo je Mali.

On je dodao i da će Grad Beograd sledeće nedelje sa savetnikom koga finansira EBRD pripremati predlog projekta javno-privatnog partnerstva i tender za pet podzemnih garaža.

Mali je na Investicionom samitu u Londonu predstavio i investicioni portfolio Grada Beograda sa 60 projekata, ukupne vrednosti od više od 10 milijardi evra.

Gradonačelnik se na marginama Investicionog samita EBRD u Londonu sastao sa Tomasom Majerom, direktorom EBRD-a za infrastrukturu, i Danijelom Bergom, direktorom EBRD-a za Srbiju.

„EBRD će dati podršku brojnim projektima Grada Beograda za koje se decenijama čekalo da budu završeni i to pokazuje da je Beograd ponovo atraktivna investiciona destinacija“, naveo je Mali.

Foto Tanjug, N. Jovanović/ arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh