Novosti online

Мали: Београд нема вишак запослених

Скупштина града усвојила је данас одлуку о максималном броју запослених на неодређено време у систему локалне самоуправе за 2015. годину, а градоначелик Синиша Мали истакао је да Београд нема вишак запослених.

„Одлуком је прецизиран максималан број запослених од 32.385 људи, тако да Беоргад нема вишак запослених”, рекао је новинарима Мали.

Према његовим речима, одлука је последица напора и рационализације на којој се ради већ две године.

„Са поносом можемо да кажемо да смо у скалду са критеријумима и уредбама које је Влада Србије донела”, рекао је Мали.

Он је казао да се тај број запослених односи и на установе културе, јавна комунална предузећа, градске општине, здравствене установе и вртиће.

„Ми смо се већ две године бавили социјалним програмима у јавним комуналним предузећима и смањењем броја вишка запослених…”, додао је он.

Према одлуци, број запослених на неодређено време у Градској управи града Београда за 2015. годину је 2.105 запослених.

Укупан број запослених у систему локалне самоуправе града Београда, који чине органи града, органи градских општина, јавне службе, јавна предузећа, правна лица основане од стране тих предузећа, привредна друштва и друге организације чији је оснивач Град, односно општине, је 32.385 запослених.

Како је наведено у одлуци, у предшколским установама укупно је запослено 7.126 људи, док у установама културе укупно има 1.183 запослених.

Када је реч о броју запослених за 2015. годину у установама социјалне заштите, у Центру за заштиту одојчади, деце и омладине радила је 351 особа, у Геронтолошком центру Београд 1.209, у Центру за социјални рад града Београда 557, а у Центру за смештај и дневни боравак деце и омладине ометене у развоју Београд 380 запослених.

Када је реч о општинским управама, највише запослених броји општина Лазаревац, у којој ради 1.077 људи, док најмање запослених има општина Савски венац, њих 131. (Танјуг)

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh