Politika

Mali: Beograd radi kao da neće biti izbora

siniša maliFoto: Beoinfo

„Čuli ste premijera, mislim da je to pitanje koje prevashodno treba da bude upućeno njemu“, rekao je Mali upitan da li će biti izbora u Beogradu.

On je podsetio da na proleće svakako slede redovni izbori u15 gradskih opština.

„Mi radimo svakodnevno, kao da izbora neće biti, potpuno smo posvećeni projektima i aktivnostima koje radimo za dobrobit građana“, podvukao je Mali.

Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević izjavio je za „Novosti“ da sada postoji samo jedan način da se raspišu vanredni izbori u glavnom gradu, a to je da gradonačelnik Siniša Mali podnese ostavku.

Onda gradski parlament u narednih mesec dana neće zasedati, pa samim tim neće biti izabran ni novi gradonačelnik. Time se stvaraju uslovi da Vlada uvede privremenu upravi i da se ide na glasanje, objasnio je Nikodijević.

PRATI SE SITUACIJA SA EMIGRANTIMA

Upitan da li se sa s proleća očekuje novi priliv migranata i kako će grad reagovati u toj situaciji, gradonačelnik Siniša Mali je rekao da nadležni u gradu prate politiku vlade i prilagođavaju joj se.

„Čuli smo ovih dana stavove zvaničnika EU na koji način će se voditi emigrantska politika u Evropi. Beograd je bio dobar domaćin migrantima koji su prolazili kroz Srbiju, i mi ćemo pratiti politiku vlade u tom pogledu“, naveo je Mali posle otvaranja obuke štabova za vanredne situacije u beogradskom Hotelu M.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh