Gradovi

Mali: Grad mora da podrži prave umetničke vrednosti

BEOGRAD – Dužnost Grada Beograda je da podrži umetnički doprinos samostalnih umetnika, izjavio je danas gradonačelnik Beograda Siniša Mali u Starom dvoru, gde je primio muzičke umetnice Mariju i Marinu Gobović, poznate pod umetničkim imenom Sestre Gobović.

Gradonačelnik je naznačio da su se Sestre Gobović uvek rado odazivale pozivima Grada za nastupe na različitim kulturnim i humanitarnim manifestacijama.

„Upravo zbog toga, odlučili smo da unapredimo saradnju i promovišemo etno-muziku, koja je izuzetno značajna za Srbiju. To je deo naše istorije i tradicije po kojoj smo prepoznatljivi u svetu“, rekao je Mali, navedeno je u saopštenju Gradske uprave.

Prema njegovim rečima, Grad Beograd će nastojati da promoviše tu vrstu muzike, naročito među decom, koja „izuzetno dobro reaguju na Sestre Gobović, budući da je njihov umetnički rad spoj etno i modernog zvuka“.

U saopštenju se dodaje da je na sastanku dogovorena i skorija saradnja na manifestacijama koje organizuje Grad Beograd, kao što je obeležavanje Dana žena, 8. marta, uz podršku Saveta za rodnu ravnopravnost Grada Beograda.

Foto Tanjug/N. Jovanović, arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh