Gradovi

Mali i Nikodijević posetili Batu Živojinovića

BEOGRAD – Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević posetili su danas proslavljenog glumca Velimira Batu Živojinovića u njegovom domu na Vračaru.

Povod za posetu bila je ostvarena ideja premijera Aleksandra Vučića da se, zbog predstavljanja turističkog potencijala Beograda i Srbije u Kini, snimi reklamni spot u kojem bi dva najpoznatija Srbina, legenda glumišta Bata Živojinović i najuspešniji sportista današnjice Novak Đoković, pozvali kineske turiste da posete našu zemlju.

Živojinović je pre desetak dana ispunio svoje obećanje i snimio je spot u promotivnoj kampanji „Beograd, siguran grad“.

Kako je saopštila Gradska uprava, TV spot je režirao Mihajlo Miša Vukobratović, a scenario je napisao Vanja Bulić, pod vođstvom producenata Radoša Milenkovića i Nemanje Šarenca.

Spot se nalazi u montaži i mogao bi već sledeće nedelje da ugleda svetlost dana.

Legendarni glumac naveo je da se bez razmišljanja odazvao pozivu da uzme učešće u projektu, jer je, kako je dodao, uvek spreman da pomogne za svoj narod, voljeni grad i zemlju.

„Veliko zadovoljstvo i čast mi je što učestvujem u ovoj kampanji i biće mi zaista drago da Kinezi dođu u što većem broju, upoznaju naše ljude, osete gostoprimstvo i ljubav našeg naroda, i da se upoznaju sa lepotama Beograda i Srbije“, rekao je Živojinović, a saopštila je Gradska uprava.

On je rekao da je siguran da će se gosti iz Kine ovde osećati kao kod kuće i da će se iznova vraćati i pronositi dobar glas o nama.

„Žao mi je što me bolest sprečava, inače bih posetio Kinu i lično ih pozvao“, rekao je Živojinović.

Gradonačelnik Siniša Mali istakao je da je projekat od izuzetnog značaja za saradnju Kine i Srbije, kako u kulturi tako i u ostalim oblastima.

„Čast nam je što je Bata pristao da učestvuje u ovom projektu, iako je već dao svoj nemerljiv doprinos saradnji i kulturnoj razmeni dveju zemalja. Nadamo se da će projekat imati uspeha koji bi mogao da stane rame uz rame sa Batinim doprinosom kulturi i promociji naše zemlje u svetu“, rekao je Mali i dodao da je „Valter“ najbolji ambasador Srbije u Kini.

Nikodijević je, tokom posete, zahvalio Bati na nesebičnom angažovanju i želji da svima pomogne.

Na kraju posete gradski čelnici poželeli su bardu srpskog glumišta dobro zdravlje i istakli želju svih nas da njegova 61-godišnja karijera još dugo potraje.

Oko 150 miliona Kineza godišnje odlazi na turističke destinacije širom sveta, a oko 15 miliona ljudi gravitira regionu Jugoistočne Evrope.

Samo jedan odsto kineskih turista koji bi se odlučili da posete Beograd i Srbiju, itekako bi doprineli ekonomskom boljitku glavnog grada i naše zemlje.

Foto Tanjug/Z.Žestić, arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh