Gradovi

Mali i Podreka o širenju pešačke zone u centru grada

Projekat širenja pešače zone u centru grada je veoma važan jer će promeniti fizionomiju Beograda i postaviti ga „rame uz rame“ sa drugim evropskim i svetskim metropolama koje u svom centru već imaju pešačku zonu, izjavio je danas gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

BEOGRAD – Projekat širenja pešačke zone u centru grada je veoma važan jer će promeniti fizionomiju Beograda i postaviti ga „rame uz rame“ sa drugim evropskim i svetskim metropolama koje u svom centru već imaju pešačku zonu, izjavio je danas gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

On je to rekao nakon sastanka u Starom dvoru sa arhitektom Borisom Podrekom, koga je Grad Beograd angažovao za projekat širenja pešačke zone u centru prestonice.

Mali je rekao da je Grad Beograd pretvaranje užeg centra grada u pešačku zonu već započeo prošle godine.

„Ulicu Vuka Karadžića smo rekonstruisali i pretvorili je u pešačku zonu. Trenutno se radi završetak rekonstrukcije trga kod Crvenog petla, a na proleće krećemo i sa pretvaranjem gornjeg dela Obilicevog venca u pešačku zonu“, naveo je Mali.

Kako je dodao, to su sve aktivnosti koje za rezultat treba da imaju pretvaranje užeg centra grada u zonu koja je posvećena samo pešacima.

Podreka je podsetio da je rođeni Beograđanin, ali da sticajem okolnosti nije imao priliku da u njemu radi, tako da ga angažman Grada Beograda čini veoma srećnim.

Sastanku je prisustvovao i gradski urbanista Milutin Folić.

Foto Tanjug, S. Radovanović

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh