• Gradovi

  Mali: Nova vozila za Hitnu pomoć, sredstva za „Halo bebu“

  BEOGRAD – Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je danas Zavod za javno zdravlje i Hitnu pomoć i najavio da je za sledeću godinu planirana nabavka 10 novih vozila za Hitnu pomoć, a da je za rad servisa „Halo beba“ obezbeđeno 7,5 miliona dinara.

  Mali je novinarima rekao da su Zavod za javno zdravlje i Hitna pomoć dve ustanove veoma važne za Grad Beograd, te da je imao želju da ih obiđe s obzirom na teške uslove u kojima rade, a i pošto dolaze novogodišnji praznici.

  „Hitna pomoć je jedna od najznačajnijih službi grada, a kako brzo reaguju smo imali prilike da vidimo i danas u nesreći koja se dogodila na Zelenom vencu“, rekao je Mali, dodajući da je dugi niz godina ta služba bila zapostavljena.

  Prema njegovim rečima, za 2016. godinu je planirana nabavka 10 novih vozila za Hitnu pomoć, pet za dijalizu i pet sanitetskih vozila, što je veliki doprinos Grada povećanju efikasnosti te ustanove.

  On je rekao i da je ove godine uloženo pet miliona dinara u „kol centar“ koji dnevno odgovora na hiljade poziva ljudi kojima je pomoć potrebna, ističući da je zato bilo važno poboljšati njegovu efikanost i rad te službe.

  Gradski zavod za javno zdravlje je, prema rečima Malog, takođe važan za građane, i obuhvata jedan od najlepših servisa koje Grad nudi, a to je usluga „Halo beba“.

  „Ove godine smo pomogli delom sa novcem, a za sledeću godinu smo obezbedili 7,5 miliona dinara koji potpuno pokrivaju troškove vezane za funkcionisanje tog servisa“, naveo je Mali.

  Kako je istakao, taj servis je ove godine primio više od 133.600 poziva, što znači da je toliko puta neko od roditelja zvao u vezi svog deteta, da su zvale porodilje i trudnice i da su svi dobijali savete koji su im veoma važni.

  „To je prava usluga koju grad pruža i pravi način da pomognemo onima kojima je to najpotrebnije i da radimo na natalitetu“, rekao je Mali, dodajući da budućnost grada i zemlje pripada deci i da treba da uradimo sve da bi takvu uslugu zadržali.

  On je dodao i da je „Halo beba“ usluga poznata u celom svetu, kao i da ju je Kancelarija UNICEF-a u Ženevi prepoznala kao najbolju praksu.

  Mali je odbacio medijske špekulacije vezane za uslugu bebi sitera, odnosno „Bebi servisa“, navodeći da će taj servis ostati i da će grad nastaviti da nudi tu uslugu.

  „Obezbedili smo finansijska sredstva za to i za narednu godinu, tako da će svi oni roditelji koji koriste tu uslugu moći to da rade i iduće godine“, naveo je gradonačelnik.

  On veruje da je tih nekoliko primera dobre politike i prakse koju grad vodi usmereno odgovorno ka onima kojima je to najpotrebnije, i zahvalio se svim zaposlenima u Hitnoj pomoći i u Zavodu.

  Direktorka Zavoda Dušanka Matijević rekla je da je ove godine obeleženo 14 godina servisa „Halo beba“, koja je prepoznata kao prioritet kada je u pitanju zdravstvena zaštita.

  „Važno je da se obezbedi stabilno finansiranje. Za 14 godina smo imali mnogo problema, baš kada je u pitanju podrška servisu“, upozorila je ona dodajući da je ta usluga prepoznata i van granica Srbije pa je takav servis osnovan i u Hrvatskoj.

  Matijević je istakla da taj servis zovu iz čitavog sveta, te da 15 odsto poziva čine pozivi iz inostranstva.

  Foto Tanjug, S. Radovanović

  Preview

  SINISA MALI

  Slide

  SINISA MALI

  Slide

  SINISA MALI

  Slide

  SINISA MALI I NADA MACURA

  Slide

  SINISA MALI

  Slide

  SINISA MALI

  Slide

  SINISA MALI

  Slide

  MALI I COLAKOVIC

  Slide

  MEDICINSKE SESTRE

  Slide

  MALI I COLAKOVIC

  SINISA MALI

  Link Izvora

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com