• Ekonomija

  Mali: Od oktobra svi penzioneri u Srbiji će imati nikad veće penzije

   

   

  Ministar finansija Siniša Mali izjavio je večeras da će svi penzioneri u Srbiji od oktobra imati „nikad veće penzije“.

  Gostujući na Radio-televiziji Srbije, ministar je kazao da će se u zavisnosti od rezultata u budžetu, i naredne godine razmišljati o daljem povećanju penzija.

  Upitan kada će biti ukinut Zakon o privremenom umanjenju zarada u javnom sektoru, Mali je kazao da će o tome razgovarati sa delegacijom Medjunarodnog monetanog fonda (MMF) koja će boraviti u Beogradu naredne nedelje.

  „Cele naredne nedelje razgovaraćemo o tome i do kraja septembra izaći ćemo i sa tim predlogom“, kazao je ministar.

  Komentarišući posetu predsednika Srbije Aleksandra Vučića Kini, Mali je ocenio da je to u „svakom pogledu istorijska poseta“.

  „Predsednik Kine Si Djinping je rekao da postoji ogromno poverenje izmedju njega i predsednika Vučića i da je to osnova za čelično prijateljstvo Srbije i Kine. Nikad bolji politički odnosi prelivaju se i na ekonomsku sferu, potpisali smo 11 sporazuma vrednih više od tri milijarde dolara, vidite koliko je to novih radnih mesta i podsticaja za našu privredu“, kazao je Mali.

  On je ocenio da je jedna od važnih poruka posete srpske državne delegacije Kini i to da Srbija ne želi da promaši četvrtu industrijsku revoluciju kao nešto što kako je ocenio, menja budućnost sveta i obezbedjuje siguran posao mladim generacijama.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com