Gradovi

Mali: Počinje veliko sređivanje beogradskih pijaca

BEOGRAD – Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je danas da je počelo veliko sređivanje beogradskih pijaca, te da se trenutno izvode radovi na pijacama „Skadarlija“, „Dušanovac“, „Kalenić“, „Zvezdara“ i „Zemun“.

„Pijace su brend Beograda i zato smo krenuli u njihovo veliko sređivanje. Radi se paralelno na više lokacija u gradu, i mislim da će, kada radovi budu završeni, naši sugrađani biti zadovoljni onim što je urađeno. JKP „Gradske pijace“ su odgovornim poslovanjem dovoljno uštedele kako bi sada mogli da investiraju u novi izgled pijaca“, rekao je Mali.

Prema njegovim rečima, na pijaci „Skadarlija“ su počeli radovi na asfaltiranju pijačnog platoa i da će nakon toga biti postavljano 110 repariranih tezgi, a da je prethodno, tokom februara, adaptirana mlečna hala.

Na Pijaci „Dušanovac“ završeni su radovi na natkrivanju dela pijace gde se prodaju mlečni i suvomesnati proizvodi, a u toku je postavljanje rasvete, kao i postavljanje 16 repariranih rashladnih vitrina, navodi se u saopštenju Službe za informisanje Grada Beograda.

Radovi na asfaltiranju pijačnog platoa počeli su na pijaci „Zvezdara“,a nakon toga i na adaptaciji i prenameni nekadašnje uprave u poslovni prostor.

„Ovo su sve projekti koji utiču na svakodnevni život Beograđana. Pijace su tačke okupljanja velikog broja naših sugrađana i zato moraju da budu uređene. Osim toga, krenuli smo i da sistemski uvodimo komunalni red oko beogradskih pijaca“, rekao je gradonačelnik.

On je dodao i da će na pijaci „Kalenić“ u narednih par dana početi rušenje starih i izgradnja manjih montažnih objekata uz ulicu Maksima Gorkog, što je prva faza rekonstrukcije pijace, kao i da će biti urađen i novi raspored tezgi na pijačnom platou.

U narednom periodu uslediće popločavanje granitnim pločama Masarikovog trga na pijaci „Zemun“, kako bi ceo prostor vizuelno bio objedinjen u jednu celinu.

Biće postavljene i 362 reparirane tezge na platou ove pijace, kao i 40 novih spoljnih rashladih vitrina.

Foto Beoinfo

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh