Novosti online

Мали: Продаја станова Београда на води доказ да смо на правом путу

Градоначелник Београда Синиша Мали изјавио је данас да ће 27. фебруара бити настављена продаја станова на простору будућег „Београда на води”, уз оцену да влада велика заитересованост за те станове.

Мали је на телевизији Пинк рекао да је за стотинак станова који су стављени на продају било 6.000 захтева, те да је очигледно да ни предузеће „Београд на води” не би кренуло са новом продајом станова да нема заинтересованих.

„То је доказ да смо на правом путу, да је производ који имате добар, с обзиром да постоји толика тражња”, рекао је Мали.

Градоначелник је рекао да сваки грађанин Београда има прилику да види да радови теку по плану на две стамбене куле и најавио да ће камен темељац за велику кулу бити постављен у следећа два месеца.

Мали каже да ће до краја године почети радови на свим објектима који су у првој фази Београда на води и додаје да се ради на рашчишћавању и да ће аутобуска станица Ласта бити измештена у јуну.

Говорећи о градском превозу, Мали је рекао да ће следеће недеље бити потписан уговор са Икарбусом о испоруци још 20 аутобуса, као и да је планирано још 20 соло и 30 зглобних аутобуса до краја године.

„То ће бити 100 нових аутобуса у периоду од годину и по дана”, рекао је Мали и додао да ће ти аутобуси допринети квалитету градског саобраћаја.

Мали је рекао и да ће летови Београд-Њујорк, који ће бити успостављени у јуну, много допринети да престоница постане центар туризма, али и културних, забавних и спортских догађаја у региону.

Градоначелник је рекао да ће Београд бити једини град у региону који ће имати директне летове у северну Америку.

„Наш циљ ће бити да они остану један дан или неколико дана, да посете и друге градове и тиме стављамо печат на Београд као регионални центар не само у туризму већ и за економски, кутлутрни развој, спортске догађаје”, рекао је Мали, преноси Танјуг.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh